Нацбанк планує збільшити е-ліміт інвестицій за кордон для фізосіб до 100 тисяч євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує збільшити е-ліміт інвестицій за кордон для фізосіб до 100 тисяч євро на рік

Казна та Політика
942
Національний банк України розглядає можливість збільшення е-ліміту інвестицій за кордон для фізосіб з 50 тис. євро до 100 тис. євро на рік у разі ухвалення парламентом у другому читанні законопроекту по BEPS.
Про це повідомив заступник голови регулятора Олег Чурій.
“У разі ухвалення парламентом у другому читанні цього законопроекту щодо BEPS ми, напевно, розглянемо можливість підвищення цього ліміту з 50 тис. євро до 100 тис. євро на рік. Поки що такі дискусії на рівні правління”, – сказав він.
“Повне скасування цього ліміту щодо інвестицій за кордон, напевно, буде можливе після повної імплементації (законів по BEPS), …імплементації щодо каналів обміну інформацією. Буде велике питання, наскільки наша податкова служба зможе активно і своєчасно імплементувати ці закони”, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні. З початку року скасовано вже більш ніж 30 валютних обмежень.
  • Скасовано обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами.
  • Були скасовані обов’язковий продаж валютної виручки бізнесом, попереднє замовлення гривні для купівлі валюти і обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас