Рада ухвалила закони для передачі податкових даних до США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закони для передачі податкових даних до США

Казна та Політика
755
Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкти №2102 та №2103 в рамках імплементації угоди між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA).
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України на сторінці у FACEBOOK.
Ці документи вносять зміни до законів «Про банки і банківську діяльність» (в частині порядку розкриття банківської таємниці), «Про депозитарну систему України» (в частині доступу до інформації у системі депозитарного обліку), а також до Податкового кодексу, повідомляє сайт парламенту.
Законопроект №2102 вносить зміни в закон «Про банки і банківську діяльність» в частині порядку розкриття банківської таємниці та в закон «Про депозитарну систему України» в частині доступу до інформації, що міститься в системі депозитарного обліку. Порядок розкриття такої інформації в першому випадку встановлюється Національним банком України, у другому – НКЦПФР за погодженням з Міністерством фінансів і Державною податковою службою.
Законопроект №2103 вносить зміни до Податкового кодексу України в частині визначення понять: підзвітний рахунок і його власники, фінансовий агент і фінансовий рахунок; особливості подання звітності за підзвітними рахунках; збір та отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових агентів; накладення штрафу за неподання, подання з порушенням або з недостовірними відомостями або помилками звітів про підзвітних рахунках (ця норма спрямована, в першу чергу, на стимулювання фінансових агентів дотримуватися законодавства про обов’язок подання звіту про підзвітних рахунках).
Після підписання законопроєктів президентом, податкова служба США зможе в автоматичному режимі отримувати дані стосовно американських платників податків від Державної податкової служби України.
«Наразі угода FATCA передбачає лише односторонній обмін інформацією. Проте в майбутньому можливе прийняття моделі взаємної передачі даних. Україна найближчим часом планує приєднатися до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral CompetentAuthority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information)», – зазначають у Мінфіні.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас