Для податкової і митниці хочуть створити єдині юрособи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для податкової і митниці хочуть створити єдині юрособи

Казна та Політика
341
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає введення нового формату діяльності Державних митної та податкової служб як єдиної юридичної особи.
Про це сказано в законопроекті 2318 “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики”.
За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 272 народних депутати.
Выдтепер територіальні органи митної та податкової служб здійснюватимуть діяльність не як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи.
Цей законопроект запроваджує новий формат діяльності митної і податкової служб як єдиних юридичних осіб, у зв’язку з чим їх територіальні органи будуть здійснювати діяльність не як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи з необхідним обсягом повноважень.
Законопроект дозволить відкрити знеособлену інформацію про митні операції, щоб усунути корупційні ризики і щоб кожен суб’єкт декларування міг зіставити свої операції з проведеними митницею раніше.
Деякі митні операції здійснюватимуться в автоматичному режимі, а деякі операції можуть бути оформлені іншими територіальними митницями.

Довідка Finance.ua

  • Раніше Голова Митної служби Максим Нефьодов повідомив про намір завершити процес об’єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року, для чого необхідно внести низку змін на законодавчому рівні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас