День фінансів, 3 грудня: нові вимоги до реклами банківських послуг, плани IKEA, реформа сфери зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 грудня: нові вимоги до реклами банківських послуг, плани IKEA, реформа сфери зайнятості

417
Вівторок, 3 грудня. Про плани реформувати сферу зайнятості, знизити ставку ПДФО, а також вдвічі зменшити тарифи на опалення.
Нацбанк посилив вимоги до реклами банківських послуг. Українські банки будуть зобов’язані розкривати повну інформацію про послуги в рекламі і на сайтах. Регулятор буде щоденно проводити моніторинг цих вимог. За їх недотримання порушників штрафуватимуть.
Реформа сфери зайнятості. У МЕРТ пропонують запровадити зобов’язання укладати трудовий договір в письмовому вигляді і дозволити працювати дистанційно і за гнучким графіком. Крім того, в Міністерстві пропонують запровадити вимогу виплачувати заробітну плату виключно в грошовій формі.
Тарифи на опалення знизяться на 50%. Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на теплопостачання для населення з наступної зими. За його словами, в уряді знайшли цікаве рішення, яке дозволить зменшити тарифи на тепло майже на половину.
Плани IKEA. Корпорація IKEA має намір відкрити перший магазин в Києві після запуску електронної комерції, який заплановано на весну 2020 року. Нагадаємо, раніше в IKEA повідомляли, що магазин в Україні відкриють влітку 2019 року в ТРЦ Ocean Mall в Києві. Пізніше в корпорації поінформували, що магазин відкриють до кінця року.
Особи в інвалідних візках є учасниками дорожнього руху. Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №7486, в якому віднесла осіб в інвалідних візках до учасників дорожнього руху. Раніше осіб, які рухаються в інвалідних кріслах з двигуном, не відносили до учасників дорожнього руху, тому вони фактично були позбавлені права на безпечний рух.
Декларації по-новому. З 1 січня 2020 року при заповненні декларації українці повинні будуть вказувати свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та відповідні номери членів сім’ї.
Ставку ПДФО можуть знизити. Перевиконання державного бюджету в 2020 році створить передумови для зниження податку на доходи фізичних осіб. “Якщо ми зможемо знизити ставку, скажімо, до 15%, це стане дуже добрим кроком для пожвавлення бізнес-активності”, – заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас