Мегабанк визнали банком року для малого та середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мегабанк визнали банком року для малого та середнього бізнесу

Особисті фінанси
41
На ХІ всеукраїнському конкурсі “Банк року – 2019” АТ “МЕГАБАНК” обрали найкращою вітчизняною фінансовою установою у номінації “За успішне кредитування малого і середнього бізнесу”.
Церемонія нагородження відбулася 2 грудня під час Київського міжнародного цифрового форуму – 2019, організованого Міжнародним фінансовим Клубом “Банкирь”.
Визначення кращих банківських установ України проходило на основі опитувань українських банків, їхніх клієнтів, думок авторитетних експертів Національного Банку України, Київського університету банківської справи, Ліги Страхових Організацій України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, рейтингових агенцій, ділових медіа партнерів.
Мегабанк визнали банком року для малого та середнього бізнесу
Голова Правління АТ “МЕГАБАНК” Олексій Яценко:
– Малий та середній бізнес сьогодні є цільовим сегментом для нашого банку. Понад 70% кредитів у портфелі банку – це саме кредити для представників МСБ. Тому нам особливо приємно отримати таку нагороду. Це говорить про те, що наша праця з підприємцями, а це, зазначу, найбільш вибаглива аудиторія, має позитивні результати і оцінки. Ця робота і штовхає нас на нові перетворення.
Голова правління банку додав, що потреби МСБ у сучасних технічних банківських продуктах спонукала МЕГАБАНК активніше впроваджувати у роботі цифрові підходи. Так з’явився мобільний банк todobank
– Наступного року ми збираємося запустити схожий інноваційний продукт для малих та середніх підприємств, – анонсував Олексій Яценко.
Загалом за останні 12 років банк видав понад 6000 кредитів на загальну суму 500 млн доларів США. Більшу частину цих кредитів отримали підприємства мікро, малого і середнього бізнесу. Це стало можливо, у тому числі, завдяки підтримці іноземних партнерів банку. Із 2007 року МЕГАБАНК уклав 49 угод із 17 зарубіжними партнерами по залученню фінансування на загальну суму 356 млн доларів. Затребуваність у кредитах від МСБ продовжує стимулювати МЕГАБАНК на пошук фондування на західних ринках.
Мегабанк визнали банком року для малого та середнього бізнесу
Нагадаємо, до складу акціонерів банку входять три провідні фінансові інститути: Європейський банк реконструкції та розвитку (EBRD), Німецький банк розвитку KfW і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).
У жовтні 2019-го МЕГАБАНК першим в Україні став асоційованим членом мережі провідних світових банків Global Alliance for Banking on Values (GABV). Це незалежна асоціація об’єднує 58 фінансових інститутів і 16 стратегічних партнерів по всьому світу, спільно обслуговує 50 млн клієнтів, має майже 200 млрд дол. США сукупних активів і більше 67 000 співробітників.
Одним із принципів Альянсу є ведення бізнесу з користю для суспільства. Ця позиція на ділі виливається у банківські продукти на підтримку екологічних ініціатив у суспільстві, жіночого підприємництва, соціальних проектів тощо. Відповідаючи стандартам Альянсу, МЕГАБАНК отримав можливість втілювати в Україні цю міжнародну практику. Невдовзі банк представить нові сервіси та продукти, які, зокрема, будуть цікавими для представників малого та середнього бізнесу України.
 
Довідка. МЕГАБАНК обслуговує понад півмільйона клієнтів. Стабільність Мегабанку на фінансовому ринку підтверджує, зокрема, той факт, що наступного року він відзначатиме своє 30-річчя. До цієї дати мегабанківці провели сервісну реформу, а також представили на ринку мобільного банкінгу новий продукт todobank
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас