Українська промисловість впала найбільше за останні 5 років через загальносвітові тренди — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська промисловість впала найбільше за останні 5 років через загальносвітові тренди — Мінекономіки

Казна та Політика
652
Падіння українського промислового виробництва у жовтні 2019 року на 5% (у річному вимірі) пояснюється загальносвітовою тенденцією.
Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук.
«У листопаді промисловість впала на 5% у річному вимірі, що стало найгіршим показником після відновлення з кризи 2014-15 років. Але якщо в той період економіка Україна була скоріше винятком, то цього разу вітчизняна промисловість рухається в загальносвітовому тренді», — повідомив Ніколайчук.
За його словами, через посилення зв’язку української економіки з європейською, тренди на зростання та падіння промислового виробництва також почали збігатися.
«Промислова рецесія у світі є насамперед наслідком глобальних торгових війн. І хоча останні десятиліття у світі відбулась деіндустріалізація (через зростання важливості сектору послуг і зростання технологічності промислового випуску), таке падіння в промисловості має потенціал суттєво загальмувати глобальну економіку», — додав заступник міністра економічного розвитку.
За даними міністерства, падіння промислового виробництва спостерігається у ЄС, зокрема, у Німеччині, Румунії та Італії. Водночас промисловість Туреччини, навпаки, зростає.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас