Американська компанія Lincoln випустить електричний позашляховик (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія Lincoln випустить електричний позашляховик (фото)

Технології&Авто
752
Навесні поточного року американський автовиробник Ford інвестував $500 млн в стартап Rivian, представив електричний пікап, кросовер і фургон для доставки. Компанії збиралися спільно розробити новий електромобіль на основі фірмової архітектури Rivian, однак, судячи з усього, для початку партнери вирішили випробувати це рішення на бренді Lincoln, що належить Ford.
За даними джерел Reuters, наразі робота над преміальним позашляховиком Lincoln на електричній платформі Rivian вже стартувала. Технічних подробиць про цю модель з кодовою назвою U787 поки що немає, проте відомо, що розробники збираються вивести її на ринок в кінці 2021 – на початку 2022 року, а вже в 2023 році очікується вихід більшої моделі на тій же платформі.
Основний конкурент Ford, компанія General Motors, вже озвучувала бажання випустити як мінімум два серійні електричні позашляховики до 2023 року (один під брендом Cadillac і ще один — під брендом Hummer), тому конкуренція на американському ринку електричних преміальних SUV очікується неабияка.

Зазначимо, що розроблена стартапом Rivian платформа типу «скейтборд» являє собою компактну пласку основу, середню частину якої займає блок батарей, а для руху використовуються окремі компактні електродвигуни для кожного з коліс. Саме на такій архітектурі побудовані електричний пікап Rivian R1T і електрокросовер Rivian R1S з потужністю до 750 к. с., батареєю на 180 квт/год і вартістю від $70,000, які повинні вийти на ринок в 2020 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас