Зеленський пообіцяв розглянути можливість відмови від імпорту електроенергії з Білорусі - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пообіцяв розглянути можливість відмови від імпорту електроенергії з Білорусі - ЗМІ

Енергетика
405
Україна розгляне питання, що порушується Литвою, про відмову від закупівлі електроенергії, яка буде вироблятися Білоруською атомною електростанцією (БелАЕС), що будується Білоруссю поруч з литовським кордоном і в 50 км від Вільнюса.
Про це заявив у середу під час спільного брифінгу з президентом Литви Гітанасом Науседою Президент України Володимир Зеленський, повідомляє “Обозреватель” з посиланням на литовські ЗМІ.
Президент Литви Науседа повідомив на брифінгу для преси, що ознайомив свого українського колегу з позицією Литви. “Я виклав причини нашої стурбованості щодо БелАЕС”, – зазначив він.
“Все, що важливо для вас (Литви – ред.), що стосується безпеки, то важливо і для українців. Я почув ваш сигнал і обов’язково з міністром енергетики розгляну це питання”, – відповів Зеленський.
Литва заявляє, що Мінськ не схильний дотримуватися міжнародних вимог у сфері ядерної енергетики. Сейм оголосив БелАЕС загрозою національній безпеці і ухвалив закон, що забороняє купівлю і експортний пропуск її електроенергії через литовські електромережі. Вільнюс шукає союзників такому рішенню на двосторонньому рівні і в рамках ЄС. Литва насамперед сподівається на солідарність сусідньої Польщі та інших країн Балтії. У свою чергу, Польща заявила, що готова підтримати Литву.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас