Компанія сина Порошенка стала співвласником сімейного банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія сина Порошенка стала співвласником сімейного банку

Фондовий ринок
662
ТОВ “Центрально-Європейська кондитерська компанія” (ЦЄКК), бенефіціаром якої нещодавно офіційно став син екс-президента Петра Порошенка Олексій, стала акціонером АТ “Міжнародний інвестиційний банк”. Про це повідомляє прес-служба банку.
Раніше експрезидент України Петро Порошенко перереєстрував частину своєї кондитерської корпорації Roshen на старшого сина Олексія. Як випливає з реєстру, контроль над “ЦЄКК” перейшов до Порошенка-молодшого в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську ROSHEN EUROPE B V, яка володіє 85% “ЦЄКК”.
Також повідомляється, що одночасно бенефіціарний власник почав змінюватися і в тих компаніях, де ТОВ ЦЄКК є засновником. Зокрема, ТОВ “Рошен де люкс”, ТОВ “КК Рошен”, ТОВ “Рошен-Волинь”, ТОВ “Рошен світ” та інші, які донедавна декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.
Зазначимо, що ЦЄКК — одна з головних компаній у структурі корпорації Roshen, адже вона є засновником низки інших підприємств. А “Міжнародний Інвестиційний банк” зареєстрований у березні 2008 року. Головними акціонерами банку на 1 січня 2019 року були: Петро Порошенко — 60%, а також його давні бізнес-партнери та члени їх сімей Ігор Кононенко (14,94%), Олег Гладковський і Олег Зімін (за 9,908%), Катерина Ворушиліна і Сергій Ворушилін (2,5994% і 2,5984% відповідно), Олексій Порошенко (0,006110%), Юлія Гладковська (0,000001%).
Також стало відомо, що закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “КІВІ”, головою наглядової ради якого на початок 2019 року був син соратника колишнього президента України Ігоря Кононенка Віталій, став власником 23,94% акцій страхової компанії “Країна”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас