У Раді пояснили, як працюватиме закон про ринок землі без референдуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пояснили, як працюватиме закон про ринок землі без референдуму

Казна та Політика
481
Відповідно до закону про обіг землі, якщо Верховна Рада не підтримає проведення референдуму, іноземці не зможуть купувати землю.
Це в коментарі РБК-Україна пояснив голова комітету з питань аграрної політики Микола Сольський.
За його словами, неухвалення законопроекту про референдум може мати тільки один наслідок.
“Дивіться, якщо не буде референдуму з будь-якої причини, не буде закону або ніхто не виступить з ініціативою (щодо проведення референдуму. – Ред.), або буде референдум з негативними наслідками для іноземців з будь-якої причини – це має один наслідок: підприємці, які засновані іноземцями, не зможуть купувати землю”, – заявив Сольський.
За його словами, однією з поправок в підготовленому до другого читання законопроекті чітко пропишуть референдум як умову продажу землі іноземцям.
“Буде написано: хто може з такої-то дати. Наприклад, це українці, українські підприємства, держава, місцеві громади. Буде написано: “може за умови проведення референдуму”. Буде визначено, що це можливо тільки за умови затвердження на референдумі. Це означає, що має бути ухвалено відповідне законодавство. У певний момент, коли через пів року чи рік-два таке рішення щодо референдуму буде ухвалено суб’єктом законодавчої ініціативи, тоді буде внесено цю зміну (до закону про обіг землі – ред.) Не буде ухвалено, значить, не будуть внесені ці зміни”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас