Міжбанк: очікуються спекулятивні розхитування курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: очікуються спекулятивні розхитування курсу долара

Валюта
3376
Цей четвер буде дуже цікавим днем щодо поведінки курсу і водночас не блищатиме обсягами торгів. Причиною особливостей цього дня буде вихідний в США. Американці відзначають День Подяки, і їхні банки не будуть проводити платежі.
Це, з одного боку, змусить український міжбанк працювати по долару на умовах ТОМ (розрахунки в гривні – сьогодні, поставка валюти – завтра), а з іншого боку – дає спекулянтам відмінний шанс похитати курс протягом сесії. Справа в тому, що така форма розрахунків по долару не дуже цікава більшості клієнтів, і вони перенесуть свої операції відразу на завтра, чим значно знизять статистику торгів. За нашими прогнозами, до $130-160 млн при здійсненні до 380 – 430 угод. А малооб’ємний ринок дозволяє спекулянтам на дрібних угодах активно розхитувати курс протягом сесії, чим вони сьогодні активно і користуватимуться.
Враховуючи, що фактично завтра – останній робочий день місяця і він формує баланс підприємств і банків на звітну дату – клієнти не можуть повністю “втрачати” день в частині зовнішньоекономічних розрахунків і своєї господарської діяльності і зосередять увагу на операціях в євро, рубля і гривні.
Працюючи сьогодні через євро (банки ЄС функціонують у звичайному режимі), опосередковано через крос-курс пари євро/долар і пар євро/гривня – клієнти також будуть і коригувати курс долара на ТОМі на торгах. Тому ми очікуємо сьогодні зростання активності клієнтів у євровалюті при досить посередніх обсягах угод безпосередньо в доларі.
Інтрига щодо курсу долара сьогодні продовжиться не тільки через специфіку угод по долару, але і через все більший ефект наближення кінця місяця на тлі надходжень клієнтам відшкодувань ПДВ. Це працює проти гривні, оскільки експортери починають притримувати валюту, витрачаючи гривню, отриману від держави.
НБУ буде навряд чи виходити на міжбанк, оскільки зниження обсягів угод у доларі не призведе до значного надлишку пропозиції на торгах, що не буде цікаво регулятору. Але і продавати валюту в разі спекулятивного розхитування котирувань регулятор теж не буде, економлячи резерви.
На готівковому ринку – свій розклад. Тут чекають збільшення обсягів здачі валюти перед “чорною п’ятницею” і тому занижують котирування прийому на тлі збереження цінників продажу на рівні міжбанку або навіть вище. Цієї тактики обмінки будуть дотримуватися всі дні сезонних розпродажів.
Ми очікуємо на четвер активізації спекулятивних розхитувань курсу долара на малооб’ємному ринку і коридор в межах 24,00 – 24,20 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,01 / 24,03
євро – 26,40 / 26,40
російський рубль – 0,3751 / 0,3756
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас