Україна на 8 місці в світі за привабливістю інвестицій в альтернативну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна на 8 місці в світі за привабливістю інвестицій в альтернативну енергетику

Енергетика
710
Україна піднялася відразу на 55 позицій в рейтингу привабливості країн з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику в 2019 році.
Про це йдеться в щорічному звіті Climatescope 2019, підготовленому дослідницьким агентством Bloomberg New Energy Finance.
У торішньому звіті наша країна посідала скромну 63-ю сходинку, а в звіті 2019 року піднялася відразу на 8 місце.
Верхні рядки рейтингу традиційно розділили найбільші економіки, що розвиваються:
  • Індія;
  • Чилі;
  • Бразилія;
  • Китай;
  • Аргентина;
  • Йорданія;
  • Кенія.
Аналітичний центр стверджує, що причиною зростання стали реформи енергетичного сектору, привабливі «зелені» тарифи і податкові ставки.
У 2018 році європейські країни, що не входять до Євросоюзу, встановили рекорд із залучених інвестицій в чисту енергію в розмірі 2,2 мільярда доларів. Сума за 2018 рік склала більше чверті від загального обсягу інвестицій в регіон за останнє десятиліття.
Зростання відбулося в основному через величезний стрибок інвестиційних потоків в Україну, який в 2018 році склав 801 мільйон доларів в порівнянні з 46 мільйонами доларів в 2017 році. При цьому зберігається високий потенціал зростання обсягу інвестицій, оскільки за останнє десятиліття країни Європи, що не входять в Євросоюз, отримали лише 6% від загального капіталу чистої енергії, вкладеної в ринки, що розвиваються.
«Серед європейських країн Україна – найбільш привабливий ринок. Я радий, що існують рейтинги, де ми займаємо провідні позиції. Це результат цілої низки факторів – як об’єктивних, так і суб’єктивних. Високий зелений тариф, запізнілий перехід до конкурентного ціноутворення на аукціонах, макроекономічна стабільність у 2017-2019 роках, просте і зрозуміле законодавство, де практично немає місця корупції – ось причини такого стрімкого злету галузі. Думаю, це максимум, на що сьогодні здатна Україна – показники в 2020 році будуть значно скромнішими, і це пов’язано з низкою обмежувальних заходів з боку уряду по відношенню до цієї галузі. Перехід на аукціони, введення відповідальності за «небаланси» і можливе загострення проблеми з дефіцитом ДП «Гарантований покупець» істотно відкоригують позиціонування України як перспективного ринку в категорії emerging markets», – прокоментував результати рейтингу керівний партнер UDP Renewables, компанії в сфері відновлюваної енергетики, Сергій Євтушенко. У 2019 році UDP Renewables запустила 4 нові енергетичні об’єкти загальною потужність 61 МВт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас