Милованов пропонує замінити трудові книжки електронними реєстрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов пропонує замінити трудові книжки електронними реєстрами

Казна та Політика
360
У Кабміні вважають, що замість трудових книжок можна використовувати електронні реєстри.
Про це написав у FACEBOOK міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
“Я взагалі не розумію, нащо ці книжки. В інших країнах я їх не бачив. Але питання більш широке — що робити з діючими регуляторними обмеженнями та застарілими радянськими нормами. У 21 столітті, у час масштабної цифровізації, все можна вирішити через створення простого електронного реєстру”, — зазначив Милованов.
Що пропонує міністр:
  • замість книжок створити посаду працівника до наявного реєстру. За його словами, з 2000 року «вся інформація про трудову діяльність є в єдиній базі даних».
«Якщо трудовий стаж розпочався після 2000 р., то зберігати трудову взагалі не потрібно, оскільки ця інформація вже міститься в базі. А до 2000 — ок, можливо, потрібна буде інформація з книжки при внесенні в реєстр», — уточнив Милованов.

Де взяти кредит безробітному

Нагадаємо, на сайті Пенсійного фонду України міститься нова функція – «електронна трудова книжка». Дані доступні лише за період від 2011 року.

Довідка Finance.ua:

Раніше міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявляв, що у Кабміні запускають у роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов’язковість трудових книжок.
Ключові тези реформи:
  • при наймі на роботу трудову книжку подавати не потрібно;
  • свій трудовий стаж можна перевірити в інтернеті, роботодавці зможуть перевірити справжність документа за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатися на ці документи;
  • якщо є трудовий стаж до 2000 року, то буде можливість занести цю інформацію в електронний реєстр – самостійно або через роботодавця.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас