У МЗС розповіли, що може зірвати запуск «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС розповіли, що може зірвати запуск «Північного потоку-2»

Фондовий ринок
690
У разі введення Вашингтоном санкцій проти газопроводу «Північний потік – 2» запуск проєкту може бути зірвано. Таку думку висловила заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль, передає «Укрінформ». За її словами, для України це є ще одним козирем у переговорах з Росією щодо транзиту газу через свою територію.
«Ми вважаємо, що ці санкції дійсно можуть допомогти не допустити запуск Північного потоку-2, особливо на тлі необхідності укладення нового контракту на постачання газу в Європу», – зазначила Зеркаль.
Нагадаємо, на початку жовтня міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що російські проєкти газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік» загрожують збільшити політичний вплив Москви в Європі і зробити останню вразливою до перебоїв з постачаннями.
Виступаючи на конференції у Вільнюсі, Перрі сказав, що минулі порушення постачань російського газу в Європу є основною причиною, чому він з президентом США Дональдом Трампом продовжують виступати проти проєкту будівництва трубопроводу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас