500 гривень, які вподобали фальшивомонетники, не вилучатимуть з обігу - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

500 гривень, які вподобали фальшивомонетники, не вилучатимуть з обігу - НБУ

Казна та Політика
841
Національний банк України не планує вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень зразка 2006 року через зафіксовані у серпні-вересні випадки підроблення цих банкнот.
Про це повідомив журналістам представник Департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко.
“Національний банк не планує вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень попереднього зразка. Дійсно, таку інформацію ми надавали, інформували громадськість і правоохоронні органи для того, щоб було вжито заходів для локалізації цієї проблеми і скорочення кількості підробок”, – сказав Тищенко.

Картки для зберігання грошей

Він підкреслив, що рівень підроблення національної валюти залишається стабільно низьким. Так, за 10 місяців поточного року підробка гривневих банкнот залишається на рівні минулого року – 2,5 штуки підроблених банкнот на 1 мільйон справжніх. “Ми не констатуємо жодного різкого збільшення підробок. Ситуація стабільна і контролюється як Національним банком, так і правоохоронними органами”, – додав Тищенко.
Також він зазначив, що введення нових банкнот номіналами 50 і 200 гривень не пов’язано з великою кількістю підробок цих банкнот.
“Жодного зростання підробок цих номіналів Національний банк не фіксує. Це планова робота з оновлення номінального ряду”, – сказав Тищенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас