Протести під будівлею Нацбанку не блокують роботу регулятора - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протести під будівлею Нацбанку не блокують роботу регулятора - НБУ

Казна та Політика
331
У Національному банку заявили, що учасники акції протесту “Зупинимо корупцію в НБУ”, яка почалася 13 листопада і триває досі, не блокують роботу регулятора.
“Центральний банк працює так само повноцінно, як і працював до цього. На цьому етапі у нас немає ситуації, коли ми не можемо функціонально виконувати свої обов’язки”, – відзначили в прес-службі, додавши, що учасники мітингу пропускають співробітників Нацбанку на вхід і вихід з будівлі.
Відзначається, що зараз НБУ не веде переговорів з учасниками акції протесту.
“Регулятор бере до уваги ризикованість ситуації і не виключає ймовірність того, що надалі акція протесту зможе створити проблеми для роботи”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 13 листопада після затримання колишніх співробітників НБУ детективами НАБУ, під будівлею Нацбанку почалася безстрокова акція протесту “Зупинимо корупцію в НБУ”. Мітингувальники вимагають відставки голови правління Якова Смолія і його першого заступника Катерини Рожкової.
За словами прес-служби банку, кількість мітингувальників змінюється щодня від кількох десятків до 1000 і більше.
В зону холу будівлі регулятора учасники акції увірвалися 25 листопада. Прес-служба НБУ наголосила, що цей інцидент не став болючим для Нацбанку і завдяки поліції був швидко усунений.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас