Що буде з російським газом без нового контракту - Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з російським газом без нового контракту - Вітренко

Енергетика
1691
Топ-менеджер “Нафтогазу” Юрій Вітенко розповів, що буде з російським газом, якщо Газпром продовжить транзит після 1 січня 2020 року без укладання нового контракту.
За словами виконавчого директора Нафтогазу, в такому разі російський газ буде вважатися “газом невизначеного власника”.
«Газ без документального оформлення, який буде заходити в Україну, буде закачуватися до підземних сховищ газу як „газ невизначеного власника“, поки буде здійснюватися документальне оформлення цього газу», — написав Вітренко.
Нагадаємо, що Зеленський заявив про необхідність підписання довгострокового газового контракту з Газпромом.
Газпром минулого тижня запропонував Нафтогазу продовжити чинний контракт на транзит газу або укласти новий строком на 1 рік. Умовою укладення контракту з Нафтогазом у “Газпромі” назвали відмову обох сторін від всіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі. Серед інших умов росіяни назвали скасування рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу на Газпром за «порушення економічної конкуренції» та відкликання клопотання Нафтогазу про ініціювання розслідування Єврокомісії проти “Газпрому”.
Нафтогаз наполягає на укладенні транзитного договору з Газпромом за європейськими правилами і готовий прийняти від Газпрому виплату боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу у газовому еквіваленті.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас