Особисті дані користувачів Facebook могли виявитися уразливими при скачуванні додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особисті дані користувачів Facebook могли виявитися уразливими при скачуванні додатків

Фондовий ринок
226
Комплект для розробки програмного забезпечення One Audience міг відкрити несанкціонований доступ до персональних даних користувачів Twitter і Facebook. Про це повідомила в понеділок телекомпанія CNBC з посиланням на експертів в галузі комп’ютерної безпеки.
За даними телекомпанії, уразливими могли виявитися адреси електронної пошти та останні повідомлення в Twitter тих користувачів, хто скористався своїм акаунтом для того, щоб завантажити деякі програми для мобільної операційної системи Android, зокрема Giant Square і Photofy.
“Ми вважаємо за необхідне, щоб користувачі мали інформацію про те, що така можливість існує, і щоб вони оцінили ті додатки, якими вони користуються”, — навела телекомпанія слова представника Twitter Ліндсі Макколлум.
Twitter повідомить тих користувачів, яких могла торкнутися виявлена ​​уразливість і вже ознайомив компанії Google і Apple для того, щоб вони могли вжити відповідних заходів зі свого боку.
Крім того, як повідомила телекомпанія, представник Facebook інформував про те, що “два ненадійних учасника” — One Audience та Mobiburn — платили за використання таких комплектів розробки шкідливого програмного забезпечення при створенні деяких додатків. “Після проведеного розслідування ми прибрали ці додатки з нашої платформи за порушення правил і направили повідомлення One Audience та Mobiburn з вимогою негайно припинити цю діяльність”, — навела телекомпанія витримку з заяви представника Facebook.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас