Міненерго пояснило ситуацію з "примусовими ретроспективними змінами зелених тарифів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго пояснило ситуацію з "примусовими ретроспективними змінами зелених тарифів"

Казна та Політика
701
Примусового ретроспективного зниження зелених тарифів не буде. Про це заявив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Костянтин Чижик.
“Жодних примусових ретроспективних змін зелених тарифів не буде. У міністерстві ми цього не розглядаємо. Разом з тим жодних збільшень зелених тарифів, звичайно, також не буде. Наше завдання – це забезпечити інвестиційну привабливість сектору, але водночас зробити її стійкою в середньо- і довгостроковій перспективі. Так, як це є зараз, за нинішніми зеленими тарифами, це не старт. Тобто в будь-якому разі ми пропонуємо добровільне зменшення тарифу і продовження строку виплат. Добровільно”, – сказав Чижик.
Заступник міністра зазначив, що міністерство пропонує інвесторам різні умови реструктуризації для проєктів ВДЕ, які вже працюють і будуть введені в експлуатацію найближчим часом.
“Ми пропонуємо різні умови реструктуризації для проєктів, які вже встановлені, вже генерувальні потужності, і для об’єктів, які будуть введені в експлуатацію найближчим часом, в тому числі на початку наступного року. Якщо мова йде про об’єкти, які вже генерують, ми пропонуємо зменшення зеленого тарифу на приблизно 15-25% для СЕС з продовженням строку виплат на 5-10 років. Для ВЕС встановлено зменшення тарифу приблизно на 10% з продовженням строку на 5-10 років. Подібні умови також для проектів, які будуть введені в експлуатацію наступного року”, – повідомив Чижик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас