Митниця масово виписує штрафи власникам "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця масово виписує штрафи власникам "єврономерів"

Особисті фінанси
9542
Українські митниці виписують власникам авто на “єврономерах” максимальні штрафи.
Про це повідомляє Дорожній Адвокат на сторінці у FACEBOOK.
Як ідеться у повідомленні, поки власники «єврономерів» раділи публікаціям ЗМІ про відстрочення «драконівських» штрафів для своїх авто і очікували «доступного розмитнення», митниця не переставала виписувати протоколи за перевищення строків перебування автомобілів на єврономерах в Україні.
“Громадянин України ввіз у 2016 року автомобіль Jeep Grand Cherokee! З того часу власник автомобіль не вивозив та очікував «доступного розмитнення». У жовтні п.р. зазначений громадянин вирішив поїхати на екскурсію до Польщі на автобусі, залишивши «євроавтомобіль» вдома. Під час перетину кордону громадянин отримав на митниці протокол про порушення митних правил”, – повідомляє Дорожній Адвокат.
Позиція адвоката власника єврономера:
  • в суді адвокат власника авто на «єврономерах» просив не притягувати до відповідальності через те, що на момент ввезення автомобіля не існувало відповідальності у такому розмірі.
Позиція суду:
  • суд зазначені аргументи не врахував та наклав на власника авто штраф 170 тис. грн. (Рішення від 12.11.2019, справа №461/8606/19).
Як зазначається, в листопаді цього року таких рішень винесено судами багато.

Кредитні картки для водіїв

Крім того, Дорожній Адвокат наголошує, що отримання штрафу не звільняє власника авто на «єврономерах» від обов’язку вивезти авто за межі України. Якщо автомобіль не буде вивезено за межі митної території України чи розмитнено, то до власника можуть бути застосовані нові штрафи.

Довідка Finance.ua:

  • Перевищення строку тимчасового ввезення чи транзиту більше ніж на тридцять діб, а також втрата цих автомобілів, передбачає штраф 170 000 грн або їх конфіскацію (ч.6 ст.481 та ч.6 ст.470 Митного кодексу).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас