"Слуга народу" планує здешевити розмитнення "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Слуга народу" планує здешевити розмитнення "єврономерів"

Особисті фінанси
14025
“Слуга народу” пропонує спростити умови ввезення транспортних засобів на митну територію України, знизивши ставки акцизного податку.
Про це йдеться в проекті Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу”.

Картки для водіїв

Мета законопроекту – створити правові передумови для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, ввезених раніше на митну територію України.
Що пропонують:
  • тимчасово протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі, за якою визначаються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових авто та інших моторних транспортних засобів;
  • пропонується на постійній основі призупинити дію норми, що передбачає застосування коефіцієнтів до ставок акцизного податку:
  • для транспортних засобів, що використовувалися від 5 до 8 років, – коефіцієнту 40;
  • для автомобілів, що використовувалися понад 8 років, – коефіцієнту 50.
  • пропонується вилучити транспортні засоби з переліку підакцизних товарів з 2021 року.
На кого поширюватимуться норми – лише на транспортні засоби, що ввезені на митну територію України до дня набрання чинності цього закону.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше в “АвтоЄвроСилі” повідомляли, що в Україні можуть ухвалити закон, який передбачає розмитнення авто в розмірі 35% від його вартості з урахуванням всіх податків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас