У минулому кварталі лише Samsung і Xiaomi змогли наростити продажі смартфонів у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У минулому кварталі лише Samsung і Xiaomi змогли наростити продажі смартфонів у Європі

Фондовий ринок
340
Дослідницька компанія Canalys опублікувала новий звіт про стан ринку смартфонів у Європі за підсумками третього кварталу 2019 року. В цьому періоді було продано 52,5 млн смартфонів, що на 8% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
Як свідчать дані звіту, лідером європейського ринку смартфонів як і раніше є компанія Samsung. На її частку припадає 35,7% всього ринку. За минулий рік компанія змогла наростити продажі на 26% (або на 3,9 млн пристроїв). На другому місці розташувалася компанія Huawei з результатом 22,2% частки ринку. В цьому випадку зафіксовано невеликий спад продажів – на 0,1 млн одиниць. Замикає трійку лідерів Apple з результатом 18,6% частки ринку. В цьому випадку скорочення обсягів збуту становить 0,4 млн пристроїв або 4%.
На четвертому місці розташувалася компанія Xiaomi з показником близько 10,5% частки європейського ринку смартфонів. При цьому серед лідерів ринку саме цей китайський бренд демонструє найбільш істотний приріст продажів – 73% (2,3 млн смартфонів у кількісному обчисленні). Зупинятися на досягнутому в Xiaomi не збираються. Як заявляє керівник Лю Вейбінг, тепер компанія прагне завоювати позиції Samsung і Apple, щоб отримати більшу частку на європейському ринку.
На п’ятому місці опинилася компанія HMD Global, що продає смартфони під брендом Nokia. Вона змогла реалізувати лише 0,9 млн пристроїв, що відповідає частці ринку 1,8%. В цьому випадку зафіксовано спад продажів на 21%. Всі інші виробники сумарно продали 5,9 млн смартфонів і спільно контролюють 11,2% частки ринку. Їх сукупні продажі за минулий рік скоротилися на 24%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас