З появою в місті Uber мешканці починають пити більше алкоголю – дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З появою в місті Uber мешканці починають пити більше алкоголю – дослідження

Фондовий ринок
1007
Економісти Джейкоб Бургдорф і Конор Леннон з Луїсвіллского університету і Кіт Тельцер з Університету штату Джорджія вирішили з’ясувати, чи є зв’язок між появою в місті таксі-сервісу Uber і збільшенням споживання алкоголю місцевими жителями, пише The Economist.
Дослідники порівняли дані про появу в місті Uber з даними американського Центру з контролю і профілактики захворювань. Протягом двох років після того, як в місті з’являвся сервіс, вживання алкоголю в середньому зростало на 3%. Це пояснюється тим, що людина частіше дозволяє собі випити, знаючи, що вона не буде за кермом, зазначає видання.
Надмірне вживання алкоголю (коли людина випиває чотири-п’ять напоїв за дві години) збільшилося на 8%, а випадки пияцтва (три і більше випадків алкогольного сп’яніння за місяць) – на 9%.
У містах, де немає громадського транспорту, поява Uber призвела до зростання споживання алкоголю в середньому на 5%.
Видання зазначає, що є категорія людей, яка виграє від присутності Uber, Lyft та інших подібних сервісів, – це бармени. Дослідники підрахували, що зайнятість у барах і ресторанах в середньому збільшується на 2%, коли в місті з’являється Uber.
Серед іншого, Uber значно полегшив тусовщикам безпечне повернення додому. Видання нагадує, що у 2017 році було опубліковано ще одне дослідження щодо впливу Uber на життя міста. Автори роботи з’ясували, що після появи Uber в Портленді, штат Орегон, кількість аварій, учасниками яких були нетверезі водії, скоротилася на 62%.
Сьогодні сервіс Uber присутній в понад 700 містах світу.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас