ДТЕК погрожує зупинкою роботи Бурштинської ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК погрожує зупинкою роботи Бурштинської ТЕС

Фондовий ринок
1174
Енергохолдинг ДТЕК заявляє про необхідність обмежувати роботу Бурштинської теплоелектростанції у зв’язку з імпортом електричної енергії з Росії та Білорусі.
Про це йдеться в листі виконувача обов’язків директора Бурштинської ТЕС Олега Івахіва голові Бурштинської міської адміністрації Роксолані Джурі, передають Українські Новини.
ДТЕК Західенерго” заявляє про введення з 22 листопада 2019 року вимушеного простою станції як єдиної можливості для запобігання повної зупинки діяльності ТЕС. Це рішення обумовлене сукупністю негативних факторів, які об’єктивно унеможливлюють подальшу роботу ТЕС в штатному режимі”, – йдеться у ньому.
У листі наголошується, що електроенергія, яка імпортується з Росії, замістила собою електроенергію ТЕС, а також зростання частки імпорту призвело до змін режимів роботи енергоблоків ТЕС з боку національної енергетичної компанії “Укренерго”, за командами диспетчерів відбулося розвантаження ТЕС, що істотно знизило обсяги реалізованої електроенергії ТЕС.
“Це все провокує зниження попиту на електроенергію ТЕС, що сукупно із збільшенням на ринку частки дешевої електроенергії українських АЕС призводить до критичного зниження рівня цін для ТЕС.
Так, ціна електроенергії на ринку “на добу вперед” в окремі дні поточного місяця знижувалася до рівня 91 коп/кВт-год, що при ринкових цінах на вугілля робить виробництво електроенергії на ТЕС збитковим”, – зазначили в листі.
Крім того, повідомляється, що не був введений ринок “допоміжних послуг”, що не дозволяє ТЕС використовувати власні конкурентні переваги маневрених потужностей для балансування ринку в пікові години.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас