Інвестори закликали Зеленського розібратися у "критичній ситуації" щодо "Укрбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори закликали Зеленського розібратися у "критичній ситуації" щодо "Укрбуду"

Фондовий ринок
9069
Інвестори, які купили житло у 26 житлових комплексах Києва, які будуються під егідою “Укрбуду”, звернулись до Президента Володимира Зеленського через “критичну ситуацію, що відбувається на будівельних майданчиках протягом останніх 4 місяців”.
Про це йдеться у петиції на сайті Президента від 23 листопада, автором якої є Дмитро Потапов.
Зазначається, що інвестори “вкрай занепокоєні критичною ситуацією, що відбувається на будівельних майданчиках протягом останніх 4-х місяців починаючи з липня 2019 року (призупинення будівництва та перенесення строків введення в експлуатацію об’єктів на рік і більше), неспроможністю забудовника виконувати взяті на себе зобов’язання”.
Також вони мають підозру про розкрадання мільярдів гривень інвесторів з використанням імені державної корпорації.
У петиції наголошується, що багаторазові спроби отримати пояснення ситуації від голови ради директорів ДП “Укрбуд” Пелиха Ю.К., директора ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Майбороди О.Г., директора ТОВ “ФК “ЖИТЛО-КАПІТАЛ” Смілого Є.М. та бенефіціара генерального підрядника ТОВ “Північно-український будівельний альянс” Якусевича А.Г., були проігноровані, не було надано правдивих планів із завершення будівництва, а обіцянки корпорації багаторазово порушувались.
Інвестори просять Зеленського особисто долучитися до врегулювання кризової ситуації, створивши робочу групу з представників Офісу президента, Кабміну, КМДА, ДАБІ, Української державної будівельної корпорації “Укрбуд”, ТОВ “Укрбуд Девелопмент”, ТОВ “ФК “ЖИТЛО-КАПІТАЛ” та представників ініціативної групи інвесторів.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов заявив, що група “Укрбуд» не збанкрутує, тому що туди зайшов новий інвестор. Радник Кличка прізвище інвестора і суму інвестицій назвав внутрішньою інформацією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас