У Кабміні анонсували оновлення генеральної схеми планування України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні анонсували оновлення генеральної схеми планування України

Казна та Політика
434
У Кабінеті Міністрів України анонсували оновлення комплексної генеральної схеми планування території України.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.
Так, заступник міністра розвитку громад і територій з питань євроінтеграції Юліан Чаплінський зазначив, що Мінрегіон готує завдання для розробки нового містобудівного кадастру, який стане потужною електронною базою даних на національному рівні.
“У 2020 році ми оновимо комплексну генеральну схему планування території України. У регіонах є багато ідей і проектів, наприклад, з розвитку курортів, впровадження комплексних регіональних планів будівництва швидкісних доріг, поводження зі сміттям та ін.. І все це повинно бути нанесено на генеральну схему країни. Далі оновлений кадастр вже буде працювати в синергії з обласними та міськими кадастрами”, – сказав чиновник.
За його словами, електронна система складатиметься з графічних пошарових карт, на які буде нанесена інформація про містобудівну документацію: про функціональне призначення, екологічні обмеження, санітарні зони водойм, санітарні зони електростанції, планові резервні ділянки під порт, новий вокзал або аеропорт.
“Це те, що вимагає від нас законодавство. Крім того, відкриті дані містобудівних кадастрів дають можливість залучати інвесторів. Будь-який інвестор розуміє, що все гаразд, коли земля “освітлена”. Також це дуже хороший інструмент, щоб розібратися, чи законне те чи інше будівництво”, – сказав Чаплинський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас