Бахматюка оголосили в національний розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бахматюка оголосили в національний розшук

Кримінал
1888
Колишній власник VAB Банка і фігурант “справи банкірів” Олег Бахматюк оголошений у розшук.
Про це свідчать дані на сайті МВС.
“Це чергова маніпуляція. Наші міжнародні адвокати здивовані такою позицією. Є адвокати, є мої права як громадянина України. Ми готові спілкуватися зі слідчими, надавати документи. Хочемо розуміння процесу і конструктивного діалогу”, – сказав бізнесмен агентству “Інтерфакс-Україна” телефоном.
Він наголосив, що йому не було пред’явлено ні підозри, ні повістки.
“Не можна вручати підозру, просто вивішуючи її на стовпі”, – нагадав Бахматюк свою позицію щодо оголошення НАБУ від 13 листопада про заочне повідомлення йому про підозру у справі про стабкредит VAB Банку.
Бізнесмен повідомив, що його адвокати оскаржуватимуть дії правоохоронців в судах, зокрема і в міжнародних.
Бахматюк ще раз наголосив, що справа НАБУ про стабкредит VAB Банку надумана. За його словами, заяви, зокрема від міжнародних партнерів, на підтримку екс-першого заступника голови НБУ Олександра Писарука щодо відсутності змови про стабкредит свідчать і про невинуватість бізнесмена.
Екс-власника VAB Банку підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 ч.5) та у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (стаття 209 ч.3).

Довідка Finance.ua

  • Національне антикорупційне бюро повідомило фактичному власнику Олегу Бахматюку та екс-голові правління ПАТ “ВіЕйБі Банк” Денису Мальцеву про підозру у заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.
  • 11 листопада НАБУ заявило про затримання 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році ПАТ “ВіЕйБі Банк”.
  • Йдеться про колишніх та чинних посадовців Національного банку, “ВіЕйБі Банк” та приватних компаній, пов’язаних із кінцевими бенефіціарами “ВіЕйБі Банку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас