Іспанський суд визнав незаконною плату за ручний багаж Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанський суд визнав незаконною плату за ручний багаж Ryanair

Світ
933
Пасажирка ірландського лоукостера Ryanair виграла суд проти компанії за те, що з неї стягнули плату за перевезення 10-кілограмового ручного багажу. Суд постановив, що така плата незаконна.
Про це повідомляє Reuters.
Під час подорожі з Мадрида до Брюселя позивачку змусили заплатити 20 євро за перевезення ручного багажу, вага якого складала 10 кілограмів. Іспанський суд постановив, що такі стягнення є незаконними, адже відповідно до норм законодавства країни пасажири мають право вільно проносити ручну поклажу на борт літака.
У Ryanair повідомили, що попри рішення суду, скасовувати плату за перевезення важкої ручної поклажі не будуть.
«Це судове рішення не вплине на політику Ryanair у сфері багажу як у минулому, так і у майбутньому. Це окреме судове рішення, яке невірно трактує комерційне право компанії визначати розмір багажу, що провозиться у кабіні», — йдеться у коментарі Ryanair щодо рішення суду.
Раніше Ryanair підняв максимальну ціну за послугу пріоритетної посадки та перевезення малого багажу вагою до 10 кг. Мінімальна ціна послуг не змінилася. Перевезення багажу до 10 кг тепер коштує 10-17,5 євро при оформленні послуги під час бронювання і 10-25 євро після покупки авіаквитка.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас