Експерт дав роз’яснення до закону про штрафи за відсутність дитячого автокрісла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт дав роз’яснення до закону про штрафи за відсутність дитячого автокрісла

Особисті фінанси
4641
Сьогодні набув чинності закон про запровадження штрафів за порушення ПДР в частині перевезення у транспорті дітей.
Автоадвокат Володимир Караваєв підтвердив, що штрафів саме за відсутність автокрісел ніхто не вводить, адже головне не це, головне – зафіксувати дитину, а як це зробити – залишається на розсуд батьків, адже звичайний ремінь безпеки проходить на рівні горла дитини. Для цього можна використати будь-які варіанти (бустери, перехідники для ремінів), а не лише автокрісло.
Проблему визначення термінології “спецзасобів” експерт визнає, проте відкидає як не першочергову. Він підкреслює, що важливою є безпека дитини, а не розмір штрафу чи визначення “спецзасобів”.
А ось щодо таксі, ситуація все ще залишається незрозумілою, адже передбачається, що в таксі можна взагалі не пристібатися. Адвокат вважає, що цю норму необхідно прибрати з ПДР, зобов’язати пристібатися у таксі та спецтранспорті. Однак відповідальність за незафіксовану дитину залишає на водії.
“Йдеться про будь-який спосіб фіксації дитини. Той же бустер утричі дешевше коштує, ніж автомобільне крісло. За безпеку пасажирів відповідає водій. Це його завдання зробити поїздку безпечною”, — повідомив Караваєв.

Довідка Finance.ua:

Перевезення дітей без автокрісел спричиняє накладення штрафу на водія:
  • у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас