На що здатний безперебійник: чому так важливо мати ДБЖ у будинку і на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

На що здатний безперебійник: чому так важливо мати ДБЖ у будинку і на роботі

Енергетика
7679
Планове відключення електроенергії в містах України: українці запасаються джерелами безперебійного живлення
Українці знайшли спосіб розв’язання проблем, які виникають у зв’язку з плановими відключеннями електрики в містах. На допомогу користувачам у порятунку побутової та комп’ютерної техніки, що працює від електромережі, прийшли джерела безперебійного живлення (ДБЖ).
Причини попиту ДБЖ
Підвищенню попиту на ці пристрої сприяли такі чинники:
  • почастішали відключення світла у зв’язку з проведенням діагностичних робіт в регіонах;
  • перебої в роботі мережі, пов’язані з ремонтом або заміною застарілого обладнання;
  • збільшилася ймовірність появи проблем в роботі системи енергопостачання через похолодання та погіршення погодних умов.
Особливий інтерес до покупки безперебійників різної потужності проявили користувачі, робота яких безпосередньо пов’язана з експлуатацією електрифікованого будівельного, ремонтного і садового інструменту, комп’ютерної техніки та побутових девайсів.
На що здатний бесперебойник: чому так важливо мати ДБЖ будинку і на роботі
Бесперебойники належать до категорії пристроїв, які обов’язково має бути в кожному приміщенні, оснащеному електроприладами. При цьому мотивацією до покупки ДБЖ не обов’язково повинні виступати часті прояви нестабільності електромережі. Купівля бесперебойніка доцільна навіть якщо мережа переважно працює без збоїв і проблем.
Головні завдання джерела – це:
  • Захист побутових приладів від впливу струмів КЗ (короткого замикання). Гаджети забезпечують роботу техніки навіть за умови відключення електроенергії і запобігають її виходу з ладу в результаті короткого замикання. В MOYO можна замовити джерело безперебійного живлення Eaton з підтримкою захисту від КЗ та іншими корисними опціями.
  • Гарантія безперервної роботи IP-технологій навіть в разі відсутності доступу до мережі живлення. Зловмисники часто використовують метод знеструмлення приміщень, щоб не потрапити в об’єктив камер відеоспостереження. Цей спосіб втрачає ефективність, якщо роботу системи спостереження забезпечує потужний ДБЖ.
  • Забезпечення можливості коректного виключення комп’ютерної техніки та збереження важливої інформації в разі позапланового збою в роботі централізованої електричної мережі. Безперебійник дозволяє швидко закрити використовувані програми, зберегти документи і вимкнути ПК відповідно до правил техніки безпеки.
  • Захист електричного обладнання від стрибків напруги в мережі. Бесперебойники часто оснащені вбудованими стабілізаторами, які нормалізують вхідну напругу і не дозволяють проявам нестабільності електромережі призводити до збоїв в роботі електроприладів або до виходу останніх з ладу.
Практично універсальні можливості роблять ДБЖ важливим атрибутом сучасного житла й не тільки. Тож не дивно, що українці останнім часом почали активно закуповувати бесперебійники для будинків і квартир, дач й офісів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас