Українські банки звітуватимуть перед США про рахунки американських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки звітуватимуть перед США про рахунки американських компаній

Фондовий ринок
375
З 16 листопада в Україні почав діяти закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA). Відтепер українські банки раз на рік передаватимуть в контролюючі органи США інформацію про рахунки американських платників податків.
«Фахівці закон FATCA сприймають як принцип, що всі передають інформацію США. Тоді як США не обмінюються нею ні з ким» – прокоментувала положення закону юрист ILF Ганна Стебаєва в інтерв’ю для Mind.
FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) допомагає уряду США контролювати оплату податків з доходів за кордоном.
Відтепер українські банки раз на рік повинні передавати інформацію про американських платників податків безпосередньо до контролюючих органів США.
Україна звітуватиме про всі рахунки американських осіб та компаній, кінцевими бенефіціарами яких є хоча б одна особа з американським громадянством.
Зокрема, такий звіт включатиме в себе інформацію про стан рахунку, загальну валову суму надходжень від продажу майна, дані про відсотки за депозитами, тощо.
Експертка наголосила, що український бізнес не повинен відчути жодної різниці в роботі з американськими партнерами, за винятком контрагентів, що використовують українські банки для ухиляння від сплати податків у США. При виявленні співпраці з такими особами та компаніями, укладені угоди може бути визнано недійсними, а українську сторону можуть притягти до судового процесу та відмовити в отриманні американської візи.
Багато експертів вважають, що ратифікація FATCA в Україні – перший крок щодо подальшого введення в Україні CRS (Common Reporting Standard) – міжнародної системи обміну податковою та фінансовою інформацією, сказала Стебаєва.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас