Президент підписав закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат

Казна та Політика
455
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 19 листопада, підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони на суцільну вирубку на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону” № 249-IX.
Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.
Закон удосконалює систему охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільної вирубки.
Згідно з пояснювальною запискою, в 2000 році був прийнятий закон, який вводив мораторій на десять років на проведення суцільної вирубки головного користування в ялицево-букових деревостанів на крутих схилах у Карпатському регіоні. У 2011 році цей мораторій припинив діяти, і відповідно, знову з’явилася можливість проводити суцільні вирубки ялицево-букових лісів на крутих гірських схилах.
Підписаний Зеленським закон передбачає встановлення заборони проведення вирубок головного користування в національних природних парках, заказниках і продовження дії заборони на проведення суцільних вирубок головного користування ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.
Реалізація норм закону сприятиме збереженню лісів, запобіганню суцільним вирубкам ялицево-букових лісів Карпатського регіону, а також захисту Карпатського регіону від стихійних лих і природних катаклізмів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас