Українську землю у росіян будуть конфісковувати - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українську землю у росіян будуть конфісковувати - експерт

Казна та Політика
1203
За наявності громадян України серед засновників українських компаній, що купують українську землю сільськогосподарського призначення, буде застосовуватися механізм спецконфіскації власності на користь держави, прописаний в законі про ринок землі.
Про це заявив Уповноважений Президента України з земельних питань Роман Лещенко.
“У законі буде чітко прописано, в перехідних положеннях, що питання про допуск іноземців (до купівлі с/г землі) тільки через всеукраїнський референдум. До цього моменту – жодних іноземців. Росіяни в принципі не обговорюються. Це країна-агресор, вони за жодних обставин не будуть купувати землю. Якщо з якихось механізмів десь з’являються росіяни, ми здійснюємо спецконфіскацію в дохід держави. В законі ця санкційна норма буде чітко прописана”, – зазначив він.
За словами Лещенка, в законі чітко буде прописано, що засновниками українських компаній, що мають право купувати землю, можуть бути тільки громадяни України, які не мають подвійного громадянства, які проживають на території України і виключно вони є засновниками цих юридичних осіб.
“У нас будуть прямі корпоративні відносини. Тобто, не офшор на Кіпрі, потім ще один офшор, а потім якась особа буде засновником. Ми це робимо для того, щоб була прозора структура власності юридичних осіб”, – пояснив уповноважений президента.
Він також вказав, що українське суспільство не приймає продаж землі іноземцям, тому Володимир Зеленський чітко заявив, що це питання буде винесено на всеукраїнський референдум.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас