Герус заявив, що Україна заощадить на імпорті е/е з РФ 2 млрд грн щомісяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герус заявив, що Україна заощадить на імпорті е/е з РФ 2 млрд грн щомісяця

Енергетика
2031
Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що завдяки імпорту електроенергії з РФ Україна буде заощаджувати по 2 млрд грн щомісяця.
Про це він повідомив у FACEBOOK.
«Ціна електроенергії в листопаді на 20% нижча, ніж у липні-серпні. Ринок демонополізується, олігархічна рента, яку платить вся країна, зменшується. Імпорт електроенергії з РФ становить від 18 МВт (вночі) до 102 МВт (вдень), що при нашому споживанні 14 000 МВт – 19 000 МВт становить від 0,13% до 0,54% нашого споживання… Сукупна економія складе понад 2 млрд грн на місяць», – написав Герус.
Чимало експертів у цій галузі впевнені, що нардеп лобіює інтереси Ігоря Коломойського: першою закуповувати дешевий ресурс почала саме компанія олігарха. Думки експертів проти рішення Геруса зводяться до чотирьох пунктів:
  • По-перше, купівля електроенергії у країни-агресора виглядає як мінімум абсурдною на тлі військового протистояння, яке триває вже більше п’яти років.
  • По-друге, закуповуючи електроенергію у Росії, Україна потрапляє в досить незручну міжнародну ситуацію: «від Європи вимагаємо санкцій проти Росії, а самі з нею успішно торгуємо».
  • По-третє, Україна має достатньо можливостей виробляти електроенергію самостійно.
  • По-четверте, як неодноразово заявляли члени енергетичного комітету, «правка Геруса» була прийнята з грубим порушенням регламенту.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас