Кабмін перерозподілив 700 млн грн на виплату зарплат медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін перерозподілив 700 млн грн на виплату зарплат медикам

Казна та Політика
220
Кабінет міністрів України перерозподілив 731 млн грн з резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості заробітних плат медикам.
Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, кошти будуть спрямовані в регіони найближчим часом.
“Тепер місцеві ради мають прийняти зміни до своїх бюджетів, щоб кошти за механізмом субвенції отримали всі медичні установи”, – повідомляє МОЗ.
У відомстві підкреслюють, що питання заборгованості зарплат медикам виникає щороку в другій половині року.
При цьому в МОЗ зазначають, що в медичних закладах первинної ланки проблема заборгованості з зарплат була ліквідована з вступом у реформу і переходом на фінансування через Національну службу здоров’я України (НСЗУ).
“З повним впровадженням реформи медична субвенція перестане існувати, а разом з нею і питання заборгованостей зарплат. Більшість закладів вже в квітні 2020 перейдуть на модель фінансування “гроші ходять за пацієнтом”, – зазначає МОЗ.
У МОЗ пояснюють, що медична субвенція на кожну область виділяється з розрахунку на одного жителя. В окремих регіонах, наприклад, в гірських районах, отримують збільшене фінансування. При цьому заборгованість за зарплати виникає з року в рік в одних і тих же областях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас