Депутати пропонують звільнити українців від податків з депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують звільнити українців від податків з депозитів

Кредит&Депозит
6466
Депутати від партії “Слуга народу” запропонували звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб депозитні вклади населення.
Про це йдеться в № 2422 “Проєкті Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування депозитних вкладів населення”, внесеному 12 листопада цього року.
На сьогодні ставки податків на проценти, нараховані на суму депозиту, для багатьох громадян зводять нанівець сам сенс подібних капіталовкладень, сприяють відтоку коштів з банківської системи і зберіганню коштів «під матрацом», йдеться у пояснювальній записці до законопректу.
Мета законопроекту – зняття податкового тягаря з фізичних осіб – вкладників банків, створення додаткових умов для залучення коштів у банківську систему України від населення.
Що пропонують – 0 відсотків – для процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок, на вклад (депозит) у кредитних спілках та процентного або дисконтного доходу за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом.

Довідка Finance.ua:

  • Нині основна ставка податку на доходи від депозиту встановлюється на рівні 18%+1,5% військового збору.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме збільшення до процентній ставці.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас