Денісова звернулася до КСУ через пенсії держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денісова звернулася до КСУ через пенсії держслужбовців

Казна та Політика
1589
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підписала подання, яким просить Конституційний суд відновити права держслужбовців на отримання пенсії та її перерахунку.
Про це вона повідомила на своїй сторінці у FACEBOOK.
“У невідкладному порядку мною підписане конституційне подання щодо відновлення прав держслужбовців на отримання пенсії та її перерахунку”, – пише Денісова.
За її словами, закон не врегулював порядок та умови перерахунку пенсій державних службовців, які на час набуття його чинності не мали необхідного стажу держслужби. Останній перерахунок розміру пенсій проводився у лютому 2008 року.
“Сподіваюся, що судді КСУ винесуть справедливе рішення стосовно поновлення соціальних прав держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування”, – додала Денісова.
Вона зазначила, що припинення пенсій для певних категорій держслужбовців пов’язане зі вступом в дію з 1 травня 2016 року нового закону «Про державну службу». Пенсійне забезпечення державних службовців здійснюється відповідно до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Як накопичити собі на пенсію

За її словами, лише державні службовці, які мали необхідний стаж держслужби на день набрання чинності Закону № 889, можуть отримати пенсію на попередніх умовах. Розміри їх пенсій щороку не індексувалися та не осучаснювалися, як це здійснювалося для усіх інших категорій пенсіонерів.

Довідка Finance.ua:

  • У 2020 році мінімальна пенсія зросте з 1638 до 1769 гривень.
  • Пенсіонерам старше 80 років підвищать надбавки на догляд на 806 гривень.
  • Станом на листопад 2019 року розмір середньої пенсії – 3019,62 грн, мінімальної – 1564 грн.
  • З 2019 року пенсія призначається із застосуванням середньої зарплати за попередні три роки та вартості одного року страхового стажу в розмірі 1 відсотка заробітку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас