Які зміни внесуть до земельного закону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які зміни внесуть до земельного закону

Казна та Політика
278
Ухвалений в першому читанні законопроект про ринок землі до другого читання буде “кардинально доопрацьований”.
Закон про народовладдя ухвалять протягом “найближчих тижнів”. Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1” заявив уповноважений президента України з земельних питань Роман Лещенко.
“У найближчі тижні буде ухвалено законопроект щодо народовладдя, де буде врегульовано питання всеукраїнського та місцевого референдумів”, – сказав він. За словами Лещенка, цей закон дозволить провести референдум щодо того, чи можна іноземцям купувати землю в Україні.
“Референдум буде для того, щоб суспільство бачило, що йде зворотний зв’язок, що президент чує”, – сказав він. Представник президента також зазначив, що прийнятий в першому читанні законопроект про ринок землі до другого читання буде “кардинально доопрацьований”. “Будуть вирішені три базові проблеми: суб’єктний склад – тільки українці, іноземців в законі не буде… це питання буде розглядатися тільки з тих підстав, якщо він буде винесений на всеукраїнський референдум. Третє – концентрація. Всі сьогодні говорять – 213 тисяч [га ] в одні руки… Питання концентрації теж буде переглянуто в інтересах всього нашого суспільства”, – сказав Роман Лещенко.
Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада прийняла в першому читанні депутатський законопроект 2178-10, який буде вводити ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від “Слуги народу” і 13 позафракційних. Передбачається, що ринок землі запрацює з 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасовано мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення. Законопроект також чітко регулює перелік тих, хто може купувати права власності на землю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас