Є два сценарії, – Милованов про курс долара наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Є два сценарії, – Милованов про курс долара наступного року

Валюта
8918
Курс долара на наступний рік має становити близько 27 гривень. Якщо зважати на оптимістичні розрахунки, то він може бути близько 24 гривні за долар.
Це відбудеться за умов збільшення інвестицій до України, так вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
Міністр наголосив, що курс долара не закладається в бюджет. Закладаються надходження, до прикладу – від імпорту. Натомість курс використовують в розрахунках та прогнозах для того, аби розрахувати такі надходження.
У нас є два сценарії, в одному з них курс 27 гривень за долар, а в іншому сценарії, який більш оптимістичний та виходить з розрахунку більших інвестицій, курс закладається в розмірі близько 24 гривень, – пояснив він.
Милованов зазначив, що курс долара залежить від того, який обсяг інвестицій заходитиме до України. Для збільшення цих сум, Україні слід налагодити сприятливий бізнес-клімат, продовжувати втілювати вже започатковані реформи і будувати довіру до країни як для внутрішніх, так і для зовнішніх інвесторів.
“Буде довіра до України – будуть як внутрішні, так і зовнішні інвестиції”, – наголосив міністр.
Він додав, що за песимістичним сценарієм у наступному році очікуються інвестиції у розмірі 3 мільярдів доларів, за оптимістичним – 6 мільярдів.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас