Оксана Шульга: “На ринку банківських послуг для МСБ спостерігається активізація” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оксана Шульга: “На ринку банківських послуг для МСБ спостерігається активізація”

Особисті фінанси
33
Начальник Департаменту малого та середнього бізнесу Глобус Банку — про нові тенденції.
Оксана Шульга, Начальник Департаменту малого та середнього бізнесу Глобус Банку, поспілкувалася з виданням maanimo.com
За минулі 9 місяців 2019 року на ринку банківських послуг для МСБ спостерігається активізація.
Перелік кредитних пропозицій приємно дивує своїм різноманіттям — від беззаставних кредитів до надання фінансування на енергомодернізацію. При цьому активно залучаються партнери для розширення переліку програм і зниження процентної ставки за кредитами.
В умовах зростаючої конкуренції гравці банківського сектора вдаються до певних послаблень до позичальників. Також при прийнятті рішення про фінансування використовується оцінка кредитоспроможності з зовнішніх відкритих джерел інформації, в тому числі державних реєстрів, кредитного реєстру НБУ.
На ринку МСБ починає працювати все більша кількість банків, оскільки це — хороша диверсифікація кредитного портфеля та зниження ризику концентрації.
Сегмент клієнтів МСБ запитує фінансування на поповнення оборотних коштів, так і на модернізацію основних фондів.
На сьогодні досить популярні як «класичні програми» кредитування клієнтів МСБ (овердрафти, кредити на поповнення оборотних коштів, кредит на придбання основних засобів), так і спеціалізовані програми фінансування сільгоспвиробників — приміром, «Сільськогосподарська техніка в кредит (нова та б/в)», «Кредит на поповнення обігових коштів для сільгоспників (фінансування посівної і збиральної компаній)». Умови фінансування сільгоспвиробників передбачають максимально зручний графік погашення з урахуванням сезонності бізнесу.
Великою популярністю у клієнтів сегменту МСБ користуються банківські кредитні програми, за якими банк є учасником державної програми підтримки сільгоспвиробників.
За умовами програми, держава може частково компенсувати витрати аграріїв на придбання у виробників та/або їх дилерів вітчизняної техніки/обладнання для агропромислового комплексу.
Обсяг кредитування МСБ буде рости за рахунок фінансування різних бізнес-сегментів. При впровадженні нових продуктів банки будуть враховувати потреби і специфіку різних видів бізнесу, а також конкретні потреби. Активно будуть пропонуватися кредити на енергомодернізацію, оновлення основних фондів компаній, впроваджуватися компенсаційні програми.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас