Мінекономіки звітує про рекордний урожай зернових, НБУ очікує приплив валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки звітує про рекордний урожай зернових, НБУ очікує приплив валюти

Казна та Політика
558
За попередніми розрахунками, виробництво зернових та зернобобових культур сягне рекордних 74 млн тонн. Про це повідомляє міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.
Станом на 12 листопада цього року, Мінекономрозвитку звітує про зростання виробництва пшениці, ячменю, вівса, проса, ріпаку. Натомість в порівнянні з минулим роком зменшились обсяги урожаю кукурудзи, жита, гороху, гречки, рису, цукрових буряків, сої, картоплі та овочів.
За попередніми розрахунками та даними областей, у 2019 році виробництво зернових та зернобобових культур у заліковій вазі складе в межах 74 млн тонн, що на 4 млн тонн більше, ніж у 2018 році.
Найбільше зерна намолотили у Вінницькій, Полтавській, Черкаській та Харківській областях. Під урожай 2020 року вже посіяно 95% від запланованого обсягу озимих культур, з них: озимої пшениці – 5,9 млн га, жита – 121 000 га; озимого ячменю – посіяно 906 000 га, озимого ріпаку – 1,1 млн га, йдеться на сайті Мінекономрозвитку.
Національний банк України (НБУ) називає зростання врожаю зернових одним з фундаментальних факторів для притоку валюти в Україну та зміцнення гривні.
«Надходження від експорту рекордного врожаю, які продовжують підживлювати пропозицію валюти, є не сезонним чинником, викликаним виключно сприятливими погодними умовами, а й результатом дії нового чинника, який матиме довгостроковий ефект на ситуацію на валютному ринку», – наголосив заступник голови НБУ Олег Чурій.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас