Стали відомі імена затриманих екс-співробітників НБУ - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі імена затриманих екс-співробітників НБУ - джерело

Казна та Політика
771
Національне антикорупційне бюро України, крім екс-першого заступника голови Національного банку Олександра Писарука, вручило підозри ще двом колишнім посадовцям НБУ.
За інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, серед підозрюваних – колишній директор Генерального департаменту банківського нагляду НБУ і колишній виконувач обов’язків начальника управління НБУ по Києву і Київській області.
Як повідомило поінформоване джерело в НБУ, йдеться про Аллу Шульгу, яка в квітні 2015 року залишила роботу в НБУ за згодою сторін. Також йдеться про Миколу Каленського, який з квітня 2018 року не є посадовою особою регулятора, але входить до складу ради НБУ за квотою президента. За інформацією НАБУ, зазначеним особам інкримінується злочин за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Вищий антикорупційний суд обере запобіжний захід сьогодні, 12 листопада. Нинішній перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова опублікувала в соцмережі Facebook відеозвернення, зняте біля будівлі Вищого антикорупційного суду.
«Ми, повний склад правління НБУ, який зараз у Києві, знаходимося біля будівлі Вищого антикорупційного суду в очікуванні початку розгляду справи за обвинуваченням колишніх працівників НБУ в зловживаннях при наданні стабкредиту «VAB банку» в 2014 році», – сказала Рожкова.
Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 листопада пізно ввечері затримали 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році «ВіЕйБі Банку».
За інформацією НАБУ, йдеться про посадових осіб НБУ, а також «ВіЕйБі Банку» і приватних компаній, пов’язаних з колишніми власниками цієї фінустанови. Зокрема, серед затриманих – нинішній голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександр Писарук, який в період банкрутства «ВіЕйБі Банку» обіймав посаду першого заступника голови НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас