У Києві збираються запустити в тестовому режимі систему «Зелена хвиля» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві збираються запустити в тестовому режимі систему «Зелена хвиля»

Казна та Політика
881
У Києві збираються запустити систему «Зелена хвиля», яка забезпечить пріоритетний проїзд швидких, пожежних та інших автомобілів спецтранспорту. Тестовий запуск пілотної платформи планується на початку 2020 року, зараз над нею працює компанія GlobalLogic, повідомляє Na Chasi.
Компанія хоче допомогти забезпечити безперешкодний проїзд для спецтранспорту, оптимізувати дорожній рух таким чином, щоб швидка і пожежна машина завжди мала зелене світло, так звану «зелену хвилю». Основним показником ефективності роботи служб порятунку є час, за який вони приїжджають на виклик, гасять пожежу, доставляють потерпілого у лікарню і т. п. Чим коротший цей час, тим більше людей можна встигнути врятувати.
В Україні вже існує багато різних напрацювань у цьому напрямку: камери на дорогах, керовані світлофори з підключенням до Інтернету, хороше 4G-покриття у великих містах. Також на ринку з’являються автомобілі, які можуть підключатися до мережі і спілкуватися між собою.
Однак проблема полягає в тому, що зараз українські міста мають досить різноманітну інфраструктуру — щось їм дісталося у спадок з минулого століття, а щось сучасне встановлено в останні роки. І оскільки всі ці системи не підключені до інтернету і між собою ніяк не взаємодіють, впровадити технологічні рішення — досить комплексне завдання.
Саме тому для управління трафіком в першу чергу необхідно підключити світлофори та інші об’єкти інфраструктури до інтернету і створити хмарне середовище для збирання і обробки інформації. Крім цього, необхідні й інші засоби збирання даних — камери відеоспостереження, засоби для вимірювання швидкості транспорту. Це поступово вводиться в Києві і здатне істотно підвищити ефективність управління міським трафіком.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас