Розумні вкладення: як вибрати депозит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні вкладення: як вибрати депозит

Кредит&Депозит
97
Розумні вкладення: як вибрати депозит
Борис Рафалович, Директор Департаменту продажів роздрібних продуктів ТАСКОМБАНКУ, розповів про ключові критерії, якими варто керуватися при виборі банку для відкриття вкладу і які депозити максимально враховують інтереси вкладників.
- Нерідко при виборі банку ми звертаємо увагу лише на розмір процентних ставок. Які критерії ви вважаєте найважливішими?
- Численні кризи, з якими стикалася Україна в минулому, диктують іншу логіку вибору фінансової установи. Передусім варто співпрацювати з надійними банками, чия репутація не викликає сумнівів. Наприклад, ТАСКОМБАНК входить до ТОП-10 провідних банків країни за підсумком рейтингу «50 провідних банків», а також є єдиним банком з українським капіталом, який входить до ТОП-3 рейтингу надійності депозитних вкладів за версією рейтингового агентства «Стандарт Рейтинг». Ось уже кілька років ми підтверджуємо лідерські позиції в цьому дослідженні.
Після того як обрано надійний банк, потрібно визначитися з метою відкриття вкладу. Відповідайте собі на питання: «Я хочу накопичити кошти?», «Відкласти гроші під конкретну мету?», «Мені потрібні додаткові кошти щомісяця?». У ТАСКОМБАНКУ досить багато депозитних програм, які враховують потреби наших клієнтів.
- Який вклад може вибрати клієнт, зацікавлений у максимальному доході?
- Якщо стоїть мета – накопичити кошти, захистивши їх від споживчої інфляції і отримати максимальний прибуток, я порекомендував би вибрати класичну депозитну програму строком на 6-9 місяців. В цьому випадку можна розраховувати на прибутковість до 17,5% річних в гривні, ставши учасником програми лояльності. Сьогодні це одна з найвищих ставок на ринку. Якщо врахувати рівень споживчої інфляції, який у вересні становив 8,8%, а до кінця жовтня знизився майже до 7,5%, можна не тільки зберегти кошти, а й додатково заробити. У нашому банку вкладники можуть отримати додаткові 2% до базової ставки при розміщенні депозиту від 150 000 грн.
Хочу зазначити, що до дня народження банку ми проводимо акцію, в рамках якої розігрується суперставка – 30% річних. Також можна отримати додатковий бонус від 0,3% до +3% до базової ставки за вкладом. Але якщо не вдасться виграти суперприз, максимальний бонус дозволить розмістити кошти під 18,5% річних. Погодьтеся, це теж непоганий варіант примножити свою початкову суму вкладу.
- Що Ви порадили б клієнтам, які бажають оперативно управляти своїми коштами?
- Якщо періодично потрібен доступ до коштів, тоді слід звернути увагу на депозит «Стабільний» в додатку ТАS2U. Тут можна вибрати будь-який зручний термін – від 6 місяців до року – і отримати додатково +1% до ставки за вкладом. Особливість цього вкладу в тому, що завжди можна контролювати свої кошти, знімати відсотки на картку і розпоряджатися ними на свій розсуд.
- Чи будуть підвищуватися ставки найближчим часом?
- Якщо говорити про депозитний ринок цієї осені, потрібно в першу чергу підкреслити, що на прибутковість депозитів впливає безліч факторів. У їх числі облікова ставка НБУ, стабільність на фінансовому ринку, політична ситуація, рівень ліквідності самої фінансової установи і її потреба в пасивах. Виходячи з ситуації, що склалася, можу сказати, що до кінця року значних коливань процентних ставок за депозитами не відбудеться. Коливання можливі в межах 0,5-1,0%.
Незважаючи на зниження ставки НБУ, банки не будуть зменшувати прибутковість вкладів через сезонне скорочення рівня ліквідності.
Джерело: Особистий рахунок №10, 2019. – С.33
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас