До проекту «Ліс у смартфоні» подключилося ще три області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До проекту «Ліс у смартфоні» подключилося ще три області

Казна та Політика
537
Менше місяця тому Державне агентство лісових ресурсів України (Держлісагентство) запустило пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків «Ліс у смартфоні» у трьох областях (Чернігівській, Полтавській та Рівненській). Сьогодні ж прес-служба КМУ оголосила про розширення доступності нового електронного сервісу ще на три області: Київську, Волинську та Тернопільську.
Нагадаємо, інструмент покликаний допомогти в боротьбі з нелегальною вирубкою лісів. Він надає можливість будь-якому охочому швидко перевірити наявність дозволу на вирубку дерев на конкретній ділянці лісу, просто вказавши місце на карті. Щоправда, сам сервіс поки що доступний тільки у веб-версії (хоч і є мобільна версія), а для завантаження онлайн-карти потрібно підключення до інтернету.
У разі виявлення порушень свідомих громадян просять звертатися в поліцію або Держлісагенство, щоб разом боротися з проблемою.
Станом на 11 листопада в Реєстрі є записи про 30,6 тис. виданих дозволів на вирубку лісу.
Раніше в уряді обіцяли до кінця року поширити проект на всю Україну. Чи залишаються ці плани в силі, поки що не уточнюється. Не так давно міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що в бюджеті на 2020 рік не знайшлося грошей на ініціативу «Держава в смартфоні», частиною якої і є «Ліс у смартфоні», але потім прем’єр-міністр України Олексій Гончарук запевнив, що гроші все ж таки є.
Водночас в КМУ ще раз анонсували швидкий запуск реєстру квитків на промислове збирання ягід, грибів, меду, лікувальних трав.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас