У Держспецзв'язку виступили за перехід на нові стандарти захисту інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держспецзв'язку виступили за перехід на нові стандарти захисту інформації

Казна та Політика
445
У Держспецзв’язку вважають, що в Україні нагальним є перехід на сучасні стандарти, зокрема, на ризикорієнтовані стандарти захисту інформації, і будуть пропонувати це впроваджувати Кабінету Міністрів. Про це заявив голова служби Валентин Петров.
Так, Петров провів засідання громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку. Під час засідання він окреслив основні завдання, проблемні чинники та місію, трансформаційні завдання вдосконалення Держспецзв’язку. Серед них – питання захисту об’єктів критичної інфраструктури, інформаційної та кібербезпеки, діяльності Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, питання регулювання та переходу на нові стандарти галузі.
Петров повідомив представникам громадськості, що Державна служба має зосередитись насамперед на завданнях національної безпеки. “Найважливіше сьогодні – це дерегуляція. Тобто ми максимально маємо віддалитись від бізнесу. Наше завдання – захищати ті системи, де циркулюють державні секрети”, – додав Петров.
Він пояснив, що сьогодні “важливим є поступовий відхід від КСЗІ (комплексна система захисту інформації), і нагальним є перехід на сучасні стандарти, зокрема, на ризикорієнтовані стандарти захисту інформації”. “Ми будемо пропонувати це впроваджувати Кабінету міністрів, ми маємо в цьому повне порозуміння з Міністерством цифрового розвитку і трансформації України. Наша справа – це технічне забезпечення системи управління державою, національна безпека та системи кризового управління”, – сказав голова Держспецзв’язку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас