Арешт рахунків компанії, що випускала бонди Газпрому в Азії: реакція Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арешт рахунків компанії, що випускала бонди Газпрому в Азії: реакція Нафтогазу

Фондовий ринок
650
Нафтогаз домігся арешту стосовно SPV-компанії для випуску єврооблігацій російського монополіста в японських єнах. Про це повідомляє у Facebook прес-служба НАК “Нафтогаз України”.
“Нафтогаз домігся арешту стосовно SPV-компанії для випуску єврооблігацій російського монополіста в японських єнах — GazAsia Capital S.A., повідомляється в меморандумі нового випуску єврооблігацій Газпрому”, – написали в компанії.
Зазначається, що у разі, якщо Газпром ще деякий час буде “ігнорувати рішення міжнародного арбітражу, грати в нєсознанку і не помічати арешти своїх активів”, його “єдиною надією залишаться державні дотації”.
“Зараз Газпром боргує Нафтогазу майже 3 млрд доларів (ще понад 12 млрд дол. ми вимагаємо в новому арбітражі). У низці іноземних юрисдикцій ведеться судова робота щодо визнання та примусового виконання рішень арбітражу. У повідомленні є теза, начебто Газпром обрав юрисдикцію Великобританії, „суди якої захистили активи Газпрому від позовів Нафтогазу“. Не знаємо, хто автор тези, але припускаємо, що мета її — приспати пильність потенційних інвесторів Газпрому, адже саме Великобританія є однією з найуспішніших юрисдикцій для Нафтогазу з точки зору процесів примусового виконання арбітражного рішення”, – йдеться в повідомленні прес-служби.
У Нафтогазі нагадали, що на сьогодні в якості забезпечувальної міри Газпром за рішенням суду вже сплатив 345 млн доларів США, з яких 200 млн — за рішенням Англійського комерційного суду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас