ФОПам не потрібні касові апарати для банківських операцій - Податкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПам не потрібні касові апарати для банківських операцій - Податкова

Казна та Політика
1551
Підприємцю не потрібно використовувати касові апарати (РРО), якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) оплачуються з рахунку на рахунок без платіжних карток – як безготівково, так і через касу банку.
Таке роз’яснення закону про застосування РРО розмістила ДПС на офіційній сторінці.
“Тобто юристи, консультанти, айтішники, інші самозайняті особи, в тому числі і ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно в безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом.
Також РРО не потрібні, якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця”, – зазначив голова ДПС Сергій Верланов.
ДПС зазначає, що в цих випадках “спрацьовує” звільнення, передбачене для банківських операцій відповідно до пункту 2 статті 9 Закону про застосування РРО.
Якщо розрахунки за товар або послугу відбулися з використанням банківської платіжної картки, то така операція підпадає під визначення “розрахункової операції” для цілей цього закону.
“Це не нова норма: вимоги щодо застосування РРО за операціями із застосуванням платіжних карток діяли й раніше. Втім, ми розуміємо, що існує багато питань щодо нюансів і практичних аспектів застосування реєстраторів розрахункових операцій при проведенні таких розрахунків. Тому спільно з Міністерством фінансів будемо їх роз’яснювати”, – уточнив Верланов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас