Інфляція в Китаї в жовтні прискорилася до максимуму майже за 8 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Китаї в жовтні прискорилася до максимуму майже за 8 років

Казна та Політика
968
Інфляція в Китаї в жовтні 2019 року прискорилася до максимуму з січня 2012 року на тлі стрибка цін на свинину, тоді як ціни виробників впали максимальними темпами більш ніж за три роки.
Споживчі ціни (індекс CPI) минулого місяця збільшилися на 3,8% в річному вираженні після підйому на 3% у вересні, свідчать дані Державного статистичного управління (ГСУ) КНР. Зростання цін у жовтні порівняно з попереднім місяцем становило 0,9%, як і у вересні.
Експерти в середньому очікували підвищення споживчих цін у Китаї в жовтні на 3,3% в річному і на 0,7% в помісячному вираженні, свідчать дані Trading Economics.
Китай націлений на утримання темпів інфляції нижче рівня в 3% в річному вираженні. За період з січня по жовтень поточного року споживчі ціни в КНР зросли на 2,6%.
Вартість продуктів харчування в Китаї минулого місяця підскочила на 15,5% – максимальними темпами з 2008 року. Зростання цін на свинину тривало восьмий місяць поспіль, в жовтні вони злетіли на 101,3%, оскільки епідемія африканської чуми свиней (АЧС) істотно скоротила поголів’я свиней в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас