Ісландія запускає новий лоукостер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ісландія запускає новий лоукостер

Фондовий ринок
478
В Ісландії оголосили про створення нової бюджетної авіакомпанії PLAY, яка прийде на зміну збанкрутілому лоукостеру WOW Air і має непрямий зв’язок з Ryanair.
Як повідомляє avianews.com, підготовка до появи нової авіакомпанії в Ісландії проходила з квітня цього року. У липні повідомлялося, що колишні керівники WOW air оголосили про свій намір створити нову авіакомпанію з попередньою назвою WAB air («We Are Back», в перекладі з англійської «ми повернулися»). Згодом ця назва була змінена на PLAY.
Гендиректором новоствореного лоукостера став Арнар Мар Магнуссон, який обіймав різні посади протягом майже 6 років у WOW air — від головного пілота до операційного віце-президента. До цього, з 2007 до початку 2014 року, Магнуссон працював командиром екіпажу в Ryanair. Один зі співзасновників PLAY, Свейнн Інгі Штейнторссон, також безпосередньо пов’язаний з WOW air. Він працював директором економічного відділу в цій компанії. Початкові інвестиції новому авіаперевізнику, за інформацією видання Iceland Monitor, забезпечить Ірландський інвестиційний фонд Avianta Capital, пов’язаний із засновниками Ryanair. Він зобов’язався надати $40 млн в обмін на частку 75% в новому авіаперевізнику. Решта 25% належатимуть компанії Neo, якою володіє нинішній гендиректор PLAY Магнуссон.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас